Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024

Τα σκυλιά στην παραλία

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και όσοι συμβιώνουν με σκυλιά θέλουν να τα παίρνουν μαζί τους στη θάλασσα, ώστε και αυτά να απολαύσουν τη δροσιά του νερού.  Εντούτοις, συχνά οι φιλόζωοι έρχονται αντιμέτωποι με τις λεκτικές επιθέσεις από άλλους λουόμενους, αλλά και τις πινακίδες που είναι τοποθετημένες παράνομα σε πολλές ακτές της χώρας.
Σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, έχουμε κάθε δικαίωμα να έχουμε το σκυλί μας μαζί σε μια παραλία, καθώς είναι δημόσιος χώρος. Η δε παρουσία των ζώων συντροφιάς δεν απαγορεύεται από κανέναν νόμο.
Ο κανονισμός Λιμένα επιτρέπει μεν την παρουσία του ζώου στην παραλία, εντούτοις στις οργανωμένες και πολυσύχναστες ακτές, αν κάποιος λουόμενος διαμαρτυρηθεί, είμαστε υποχρεωμένοι να βγάλουμε το σκύλο από τη θάλασσα.
Συνεπώς, αν θέλετε να δροσιστεί ο σκύλος σας, επιλέγετε μια λιγότερο πολυσύχναστη παραλία και μείνετε μακριά από «παράξενους», που ως αιτία των μολυσμένων ακτών θεωρούν τα σκυλιά και όχι τον άνθρωπο, ο οποίος έχει καταστρέψει σχεδόν τα πάντα με τις παρεμβάσεις, τα απορρίμματα και τα λύματα.
Α.Π.

https://www.tharrosnews.gr/

Δείτε επίσης εδώ

Ενημέρωση για το «Xylella fastidiosa» στην Κυνουρία

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή …