Παρακάτω διαβάστε τις βασικές οδηγίες για την χρήση της ιστοσελίδας.
1. ΣΥΝΔΕΣΗ
Πρώτα από όλα πρέπει να υπάρξει σύνδεση στην ιστοσελίδα για να ανοίξουν τα μενού και ο πίνακας ελέγχου.
Η σύνδεση γίνεται:
- Πατώντας επάνω-επάνω στην σελίδα στην επιλογή “Σύνδεση συντακτών”.
- Στην σελίδα που μας ανοίγει, βάζουμε τα στοιχεία που μας έχουν δωθεί. Δηλαδή συμπληρώνουμε τα “Ψευδώνυμο ή ηλεκ. διεύθυνση” και “Συνθηματικό”
- Αν θέλουμε πατάμε και “Να με θυμάσαι”, για να μην χρειάζεται κάθε φορά να βάζετε κωδικό.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό το βήμα το κάνουμε μόνο στον υπολογιστή μας και όχι σε κάποιο κοινόχρηστο υπολογιστή (π.χ. που χρησιμοποιούν και άλλοι, σε internet cafe κλπ). - Πατάμε “Σύνδεση”
Αυτό ήταν. Τώρα είμαστε πλέον συνδεδεμένοι στην ιστοσελίδα. Αν παρατηρήσουμε το μενού που είχαμε πατήσει πριν “Σύνδεση συντακτών”, έχει πλέον αλλάξει και έχει ανοίξει ένα νέο μενού “Οι επιλογές μου”.
Σε αυτό το μενού αν πάτε με το ποντίκι, θα δείτε οτι ανοίγουν αρκετές επιλογές. Τις επιλογές αυτές θα τις δούμε παρακάτω.
2. ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
Είναι ο πυρήνας της κάθε λειτουργίας της ιστοσελίδας. Απο εκεί μπορείτε να προσθέσετε άρθρο, να επεξεργαστείτε άρθρα ή να τα διαγράψετε, να αλλάξετε στοιχεία του λογαριασμού σας, όπως εμφανιζόμενο όνομα, κωδικό κλπ.
Για λόγους ασφαλείας, ο πίνακας ελέγχου για τον λογαριασμό σας έχει μόνο τα απαραίτητα, χωρίς πολλές λειτουργίες που μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία του site.
Μερικές από τις επιλογές του μενού “Οι επιλογές μου” στο μπροστινό κομμάτι της ιστοσελίδας, οδηγούν αυτόματα στο “Πίνακα Ελέγχου”
3. ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ
Θέλετε να γράψετε το πρώτο σας άρθρο…
Η πρόσβαση στο νέο άρθρο
Για να μπείτε στην φόρμα του νέου άρθρου, υπάρχουν 2 τρόποι. Αν είστε στον πίνακα ελέγχου, πηγαίνετε στην επιλογή “Άρθρα” -> “Νέο άρθρο” ή αν είστε στην μπροστινή σελίδα, πηγαίνετε στο μενού “Οι επιλογές μου” -> “Νέο άρθρο”. Και στις 2 περιπτώσεις η ίδια σελίδα θα σας ανοίξει.
Η σύνταξη και λειτουργίες του νέου άρθρου
- Το πρώτο πεδίο που βλέπουμε είναι ο ¨τίτλος”. Εκεί δίνουμε τον τίτλο που θέλουμε να έχει το άρθρο. Προσέχουμε να μην είναι πολύ μεγάλος ο τίτλος, γιατί θα χαλάσει την εμφάνιση του site. Καλό θα είναι να έχει το μέγιστο 10-12 λέξεις.
- Το επόμενο πεδίο είναι το μεγάλο λευκό πλαίσιο με τα κουμπιά επάνω που γράφουμε το “κεντρικό κείμενο του άρθρου”. Δεν υπάρχει περιορισμός σε λέξεις. Τα κουμπιά από πάνω χρησιμεύουν για μορφοποίηση του κειμένου και έξτρα λειτουργίες. Καλό είναι αν δεν ξέρουμε τι κάνουν, να μην τα πειράζουμε.
- Αφου γράψαμε το κείμενό μας, στην δεξιά πλευρά, βλέπουμε ένα πεδίο που λέει “Καθορισμός χαρακτηριστικής εικόνας”. Εκεί φορτώνουμε την εικόνα που θέλουμε να έχει το άρθρο. Πατάμε λοιπόν το “Καθορισμός χαρακτηριστικής εικόνας” και στο νέο πλαίσιο που μας ανοίγει, πατάμε “Επιλογή Αρχείων”. Επιλέγουμε από τον δίσκο την εικόνα που θέλουμε να φορτώσουμε και “άνοιγμα”. Προσοχή: Καλό είναι να φορτώνουμε εικόνες για λόγους ομοιομορφίας και ταχύτητας της σελίδας, ούτε πολύ μεγάλες εικόνες, ούτε πολύ μικρές. Ένα ιδανικό μέγεθος θα ήταν 800×600.
Αφού ολοκληρωθεί το φόρτωμα και επάνω δεξιά, κάτω από το “Στοιχεία Συνημένου” έχει εμφανιστεί μια μικρογραφία της εικόνας που φορτώσαμε, πατάμε κάτω-κάτω δεξιά το μεγάλο κουμπί που λέει “Καθορισμός χαρακτηριστικής εικόνας”.ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν αγγίζουμε καμία άλλη εικόνα. - Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξουμε κατηγορία του άρθρου. Οπότε τσεκάρουμε την κατηγορία που θέλουμε. Μπορούμε αν θέλουμε το άρθρο να μπει σε παραπάνω από 1 κατηγορία, να επιλέξουμε και άλλες. Αν θέλουμε το άρθρο, εκτός από την κατηγορία του, να εμφανίζεται και πάνω πάνω στα 5 “καυτά” άρθρα της σελίδας. Τότε επιλέγουμε ΚΑΙ την κατηγορία “!SLIDE”. Στα επάνω 5 άρθρα, εμφανίζονται τα 5 πιο πρόσφατα που έχουν επιλεγεί και με την κατηγορία “!SLIDE”
- Δεν έμεινε κάτι άλλο παρά να πατήσουμε ακριβώς από κάτω, “Δημοσίευση”.
Το άρθρο είναι πλέον δημοσιευμένο
4. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ Ή ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΆΡΘΡΟΥ
Η πρόσβαση στο άρθρο/α
Για να μπείτε στην φόρμα του νέου άρθρου, όπως και στο προηγούμενο βήμα υπάρχουν 2 τρόποι. Αν είστε στον πίνακα ελέγχου, πηγαίνετε στην επιλογή “Άρθρα” -> “Όλα τα άρθρα” ή αν είστε στην μπροστινή σελίδα, πηγαίνετε στο μενού “Οι επιλογές μου” -> “Όλα τα άρθρα”. Και στις 2 περιπτώσεις η ίδια σελίδα θα σας ανοίξει.
Η λίστα και η επεξεργασία ή διαγραφή του άρθρου
Αφού άνοιξε όλη η λίστα με τα άρθρα σας, αν πάτε με το ποντίκι, ΧΩΡΙΣ να πατήσετε, πάνω σε κάποιο τίτλο, τότε από κάτω από τον τίτλο, ανοίγουν κάποιες επιλογές για το συγκεκριμένο άρθρο.
- Διαγραφη: Ότι λέει η λέξη. Αν πατήσετε διαγραφή, τότε το άρθρο διαγράφεται και δεν μπορεί πλέον να το δει κανείς.
- Επεξεργασία: Αν πατήσετε επεξεργασία, τότε ανοίγει το συγκεκριμένο άρθρο σε μία φόρμα όπως και του νέου άρθρου που είδαμε νωρίτερα. Μόνο που πλέον όλα τα πεδία είναι συμπληρωμένα. Κάνετε τις αλλαγές που θέλετε και πατάτε “Αποθήκευση”
5. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ
Αν θέλετε να βάλετε κάποιο banner, για λόγους ευκολίας έχουμε φτιάξει μία φόρμα και με αυτό τον τρόπο, βάζουμε τη διαφήμιση, χωρίς να χρειαστεί να ανακατευτείτε εσείς με περίπλοκους κώδικες της ιστοσελίδας.
Για αυτή την επιλογή πατάμε αν είμαστε στον πίνακα ελέγχου “Τοποθέτηση διαφήμισης” ή αν είμαστε στο μπροστινό μέρος της ιστοσελίδας “Οι επιλογές μου” -> “Τοποθέτηση διαφήμισης”
Στην σελίδα που μας ανοίγει συμπληρώνουμε τα πεδία καθώς ακολουθούμε τις οδηγίες και πατάμε αποστολή. Αν όλα είναι σωστά η διαφήμιση θα είναι δημόσια σε 24-48 ώρες. Αλλιώς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
6. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
Αν θέλετε να αλλάξετε κάτι στο λογαριασμό σας, όπως κωδικό ή να συμπληρώσετε κάποια στοιχεία ή να αλλάξετε το εμφανιζόμενο όνομα κλπ, θα πρέπει να πάτε ΜΟΝΟ από τον πίνακα ελέγχου στην επιλογή “Προφίλ”.
Αφού κάνετε τις αλλαγές που θέλετε, πατάτε “Αποθήκευση”
Αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος προτείνουμε να μην πειράξετε κάτι σε αυτή την περιοχή.
7. ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
Η αποσύνδεση είναι απαραίτητη αν είστε σε δημόσιο υπολογιστή ή υπολογιστή που χρησιμοποιούν και άλλα άτομα. Αν έχετε μόνο εσείς πρόσβαση σε αυτόν τον υπολογιστή, τότε δεν χρειάζεται να πατήσετε αποσύνδεση.
Αν έχετε τελειώσει με όλες τις εργασίες που έχετε κάνει και θέλετε να κλείσετε, τότε πατήστε είτε από τον πίνακα ελέγχου “Αποσύνδεση” ή από το μπροστινό τμήμα της σελίδας “Οι επιλογές μου” -> “Αποσύνδεση”