Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024

Nissan Navara: αναβαθμισμένο 4Χ4 με 5 χρόνια εγγύηση ή 160.000 χλμ.

Νέες τεχνολογίες, βελτιωμένος κινητήρας, αυξημένο ωφέλιμο φορτίο, μειωμένη κατανάλωση και πέντε χρόνια εγγύηση συνοδεύουν την επάνοδο στο προσκήνιο του δημοφιλούς pick up της Nissan.

Τα πρώτα καλά νέα έρχονται από τον 2,3 λίτρων πετρελαιοκινητήρα που απέκτησε δεύτερο στροβιλοσυμπιεστή (έγινε δηλαδή twin-turbo) και διατίθεται με δύο επιλογές ισχύος, 163PS και 190PS – με τη ροπή μάλιστα να έχει αυξηθεί θεαματικά κατά 22 Nm, φτάνοντας τα 425 Nm στην περίπτωση του «μικρού» κινητήρα – ενώ η κατανάλωση έχει συμπιεστεί μέχρι τα 6,9 lit./100 km, στο συνδυασμένο κύκλο WLTP.

Βελτιωμένη ασφάλεια

Η «εισβολή», τώρα, της σύγχρονης τεχνολογίας αφορά όλα τα επίπεδα, δηλαδή και την συνδεσιμότητα, και την ψυχαγωγία, και την ασφάλεια η οποία έχει αναβαθμιστεί με συστήματα όπως το αυτόματο φρενάρισμα, η υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, η υποβοήθηση κατάβασης, η περιμετρική θέαση, αλλά και το σύστημα ευστάθειας ρυμουλκουμένου που επιτρέπει στον επαγγελματία να ρυμουλκεί απροβλημάτιστα μεγάλα φορτία.

Σημειώνουμε ότι η αντικατάσταση των πίσω ταμπούρων με δισκόφρενα, αλλά και η αύξηση του μεγέθους των εμπρός δισκόφρενων (από 296mm σε 320mm) εξασφαλίζουν μικρότερες αποστάσεις ακινητοποίησης, αλλά και μείωση της ασκούμενης δύναμης στο πεντάλ των φρένων κατά 40%.

Αυξημένο φορτίο

Το Navara διαθέτει τώρα τη δεύτερη γενιά πίσω ανάρτησης με πέντε συνδέσμους, γεγονός που αποτελεί μια διαφοροποίηση από την πεπατημένη – τα φύλλα σούστας που χρησιμοποιούνται στα περισσότερα pick-up του ανταγωνισμού – προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση στους επιβαίνοντες. Τώρα, η ανάρτηση αυτή, είναι διαθέσιμη και στην έκδοση King Cab προσφέροντας όμως και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό: το αυξημένο κατά 55 έως 95 kg ωφέλιμο φορτίο (ανάλογα με την έκδοση) που τώρα φτάνει τα 1.165 kg. Ενώ στην περίπτωση του Double Cab η αύξηση φτάνει μέχρι και τα 114 kg, με το ωφέλιμο φορτίο να ανεβαίνει στα 1.180 kg.

Το μήκος του Navara, που διατίθεται και σε έκδοση King Cab, φτάνει τα 5330 mm. Oι τροχοί είναι 16 έως 18 ιντσών ενώ εντυπωσιακές είναι οι εκτός δρόμου δυνατότητες κίνησης.

Θυμίζουμε ότι το Navara κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της NMISA στη Βαρκελώνη, το οποίο έκλεισε πρόσφατα 35 χρόνια λειτουργίας και διανέμεται σε 109 χώρες. Οι τιμές στην Ελλάδα ξεκινούν από τις 26.140€ για την έκδοση King Cab και από τις 26.840€ για την έκδοση Double Cab, ενώ η πανευρωπαϊκή εγγύηση 5 χρόνων ή 160.000 χλμ. είναι αναμφίβολα ένα μεγάλο πλεονέκτημα που προσφέρει σιγουριά στον επαγγελματία.

 

Δείτε επίσης εδώ

Ενημέρωση για το «Xylella fastidiosa» στην Κυνουρία

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή …