Τετάρτη , 28 Φεβρουαρίου 2024

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της  η 8η Ανθοκομική Εκθεση Καλαμάτας

 Γράφτηκε από την  

ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ανοίγει σήμερα το απόγευμα τις πύλες της, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, η 8η Ανθοκομική Εκθεση του δήμου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Μαΐου και τα εγκαίνιά της θα γίνουν αύριο στις 7.30 το απόγευμα.

Στο επίκεντρο της φετινής έκθεσης θα βρεθούν η μελισσοκομία, τα μελισσοκομικά φυτά και οι κίνδυνοι μείωσης των μελισσοσμηνών. Στην έκθεση θα μετάσχουν φυτωριούχοι, παραγωγοί ανθοκομικών και λαχανοκομικών ειδών, ανθοπωλεία, γεωπονικά καταστήματα, εταιρείες με αγροτικά μηχανήματα. Το κοινό θα μπορέσει να δει από κοντά καλλωπιστικά φυτά (δένδρα, θάμνους, πολυετή, κονδυλώδη, βολβώδη, ετήσια ανθόφυτα), οπωροφόρα φυτά, φυντάνια λαχανοκομικών, γλαστρικά (πλαστικά και κεραμικά), φυτοχώματα, λιπάσματα, σπόρους φυτών, βιολογικά σκευάσματα φυτοπροστασίας και λίπανσης, αρδευτικά υλικά κήπου (εκτοξευτές νερού, σταλάκτες νερού, σωλήνες νερού, ηλεκτροβάνες, προγραμματιστές άρδευσης), κατασκευές κήπου (πλαίσια, πέργκολες, δάπεδα, καθιστικά, περιφράξεις, πασσάλους), αγροτικά μηχανήματα, μηχανήματα και εργαλεία κήπου.
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

Στην έκθεση θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως μουσικές παραστάσεις, εκδηλώσεις χορωδιών, διαλέξεις για θέματα γεωτεχνικού ενδιαφέροντος, εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες, βιωματικά και εικαστικά εργαστήρια τα πρωινά σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από το δήμο και φορείς.

Δείτε επίσης εδώ

Φάρμακο «από ελαιόλαδο» πολλά υποσχόμενο για ορισμένους τύπους καρκίνου – Έρευνα αποκαλύπτει

Τα πολύτιμα συστατικά του ελαιολάδου αναδεικνύονται και στη φαρμακολογία, με ένα νέο σκεύασμα με ελαϊκό …