Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
image description

Φ. Αραμπατζή: Εμπαιγμός αγροτοκτηνοτρόφων από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Για πολιτική κάλπικων υποσχέσεων, κατά εξακολούθηση εξαπάτησης και οικονομικής αφαίμαξης του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου της χώρας από την Κυβέρνηση, έκανε λόγο μιλώντας στη Βουλή η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, στη σημερινή (26/1/2018) συζήτηση σχετικής Επερώτησης της ΔΗ.ΣΥ. και του Ποταμιού, η Σερραία βουλευτής αποδόμησε τη «μαγική εικόνα», που προσπαθεί να στήσει ο κ. Αποστόλου για δήθεν φοροελάφρυνση των αγροτών από τις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, η Κυβέρνηση «μαγειρεύει» αριθμούς για να «κουκουλώσει» την Αλήθεια. Και η Αλήθεια είναι ότι ο μόνος λόγος, που οι αγρότες πλήρωσαν λιγότερο φόρο, είναι γιατί μειώθηκε κατακόρυφα, κατά 9,1% ολόκληρες μονάδες το αγροτικό εισόδημα το 2016. Τόσο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών όσο και με βάση τα στοιχεία της Eurostat 2016 κατά 9% επίσης.

Αποτέλεσμα της φοροεπιδρομικής πολιτικής, ο αποδεκατισμός του αγροτικού εισοδήματος, ο τεμαχισμός των φορολογικών δηλώσεων με μεταβιβάσεις σε παιδιά και συγγενείς, η εκτίναξη της «μαύρης οικονομίας», η αποθάρρυνση των αγροτών από περισσότερη παραγωγή, η ερήμωση της υπαίθρου, όπως ανέφερε.

Στον ίδιο παρανομαστή, ανέφερε η κ. Αραμπατζή, οδηγεί και η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα, που οδηγεί τελικά σε ανείσπρακτες οφειλές, κατασχεμένους λογαριασμούς και τρύπα – «μαμούθ» στο νέο Φαραωνικό ΕΦΚΑ.

Μάλιστα τόνισε πως 7.000 συνταξιούχοι αγρότες σε σύνολο 17.000 παραμένουν απλήρωτοι, ενώ, σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς, θα έπρεπε εδώ και 7 μήνες να παίρνουν συντάξεις!

Η Τομεάρχης της ΝΔ μίλησε και για τις ατέρμονες και κοστοβόρες καθυστερήσεις, για τις παλινωδίες και την αριστερή ιδεοληψία με τις οποίες, η Κυβέρνηση χειρίζεται όλο το κοινοτικό χρηματοδοτικό κεκτημένο. Με ρουσφετολογική, επιδοματική πολιτική, τυχοδιωκτισμό και αντιαναπτυξιακή προσέγγιση, όπως είπε.

Ειδικότερα για το ΠΑΑ 2014 -2020, η κ. Αραμπατζή τόνισε ότι στην αγωνία να παρουσιαστούν απορροφήσεις, οι οποίες παραμένουν ακόμη κολλημένες κάτω του κοινοτικού μέσου όρου, και την ώρα, που η πλειοψηφία των μέτρων του αναπτυξιακού βραχίονα του ΠΑΑ, δυστυχώς, καρκινοβατεί, η Κυβέρνηση προσπαθεί με αλχημείες να κάνει το μαύρο – άσπρο.

«Θριαμβολογείτε λοιπόν για τις πληρωμές του Προγράμματος, που μόλις και μετά βίας ξεπερνούν το 1 δις 400 εκατ. ευρώ. Αποκρύπτετε όμως ότι από τις πληρωμές αυτές, σχεδόν το 70% αφορά σε δαπάνες εισοδηματικού χαρακτήρα, με μηδενικό αναπτυξιακό αποτύπωμα.

Και από αυτές, πάνω από τις μισές, δεν αφορούν καινούργια κονδύλια αλλά ανειλημμένες υποχρεώσεις του 2007-20013, που εκτοξεύθηκαν λόγω της διαχειριστικής ανεπάρκειας της Κυβέρνησής σας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, η Σερραία βουλευτής μίλησε για τον εμπαιγμό, που υφίστανται οι τευτλοκαλλιεργητές από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Καλλιεργητές, που ακόμη αφήνει απλήρωτους για ολόκληρη την παραγωγή του 2017, διακινδυνεύοντας έτσι με τις ανακολουθίες της τον στοχευμένο σχεδιασμό της ΝΔ για την ενίσχυση της δυνητικά δυναμικής τευτλοκαλλιέργειας.

Σε σχέση με την αποστράγγιση κάθε ρευστότητας στην αγροτική οικονομία, απευθυνόμενη στον κ. Αποστόλου, τον κάλεσε να βγει και να πει στους αγρότες ότι « είμαστε η μόνη χώρα της ΕΕ, που οι αγρότες δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό του Πακέτου Juncker για τον Αγροδιατροφικό Τομέα καθώς η Κυβέρνηση καθυστέρησε 2,5 χρόνια να υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΕΤΕΠ».

Επιπροσθέτως, στηλίτευσε τόσο την αδικαιολόγητη απουσία, που επιδεικνύει το ΥπΑΑΤ από ευκαιρίες εισοδηματικής αποκατάστασης των παραγωγών από ακραία καιρικά φαινόμενα και από κρίσεις στις αγορές προϊόντων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι « βρέχει χρήματα και η Κυβέρνηση κρατά ομπρέλα»!

Τέλος η Τομεάρχης της ΝΔ μίλησε για επιζήμια απουσία της Κυβέρνησης στις κρίσιμες συζητήσεις για τη νέα ΚΑΠ και στις προκλήσεις για μείωση του κοινοτικού αγροτικού προϋπολογισμού. Αντί αυτού, όπως είπε, και προς εσωτερική κατανάλωση η Κυβέρνηση πετάει πομφόλυγες για δήθεν αναδιανομή δικαιωμάτων τη στιγμή, που δεν έκανε «κιχ» στην δυνατότητα ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ.

Κλείνοντας την παρέμβασή της και με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις, η κ. Αραμπατζή τόνισε ότι οι αγρότες διαμαρτύρονται για όσα υποτίθεται ότι έλυσε η Κυβέρνησή του και ζήτησε από τον κ. Αποστόλου να τοποθετηθεί πώς θα αντιμετωπίσει το φλέγον θέμα προκειμένου να μην «κοπεί» η Ελλάδα στα δύο, χωρίς να λάβει απάντηση.

Δείτε επίσης εδώ

Ενημέρωση για το «Xylella fastidiosa» στην Κυνουρία

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *