Τετάρτη , 28 Φεβρουαρίου 2024

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Π.Δ.Ε Κωνσταντίνος Μητρόπουλος επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, στην Αθήνα τον Πρόεδρο του Ε.Λ.ΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ. Κατά της διάρκεια της επίσκεψης έγινε εκτενής συζήτηση για τη ταχύτερη διεκπεραίωση και ενεργοποίηση των Προγραμμάτων ΠΣΕΑ και του Υπομέτρου 5.2 “Αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στις πάγιες εγκαταστάσεις των παραγωγών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Ε.Λ.Γ.Α ότι ξεκίνησε το εκτιμητικό έργο δηλώσεων ζημιάς για ζημιογόνα αίτια που σημειώθηκαν εντός της Περιφέρειας και συγκεκριμένα τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2017 από χαλαζοπτώσεις, ανεμοθύελλα, παγετό σε δενδρώδεις καλλιέργειες και κηπευτικά.

Παράλληλα, όπως ο τόνισε ο Πρόεδρος του Ε.Λ.Γ.Α τα Υποκαταστήματα Πατρών και Αγρινίου το επόμενο 15νθημερο θα στελεχωθούν με εκτιμητές επιπλέον για την ολοκλήρωση του εκτιμητικού έργου.

Επίσης, αναμένεται να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς έως το τέλος του τρέχοντος μηνός για ζημιογόνα αίτια του Ιουλίου 2017, εκτός των ζημιών σε καρπούζι και βιομηχανική τομάτα, όπου οι παραγωγοί μας αναμένεται να λάβουν τις αποζημιώσεις τους έως το τέλος Φεβρουαρίου 2018.

Ο Πρόεδρος δεσμεύθηκε για την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν τα Προγράμματα ΠΣΕΑ έτους 2016 και 2017, όπου σημειώθηκαν σημαντικότατες καταστροφές σε πάγιο κεφάλαιο και εγκαταστάσεις (θερμοκήπια, σταύλοι, αποθήκες κλπ) γεωργών και κτηνοτρόφων από ανεμοστρόβιλους και πυρκαγιές.

Η Π.Δ.Ε στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στην Έκθεση Τροφίμων-Ποτών ”5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 & Έλληνες Παραγωγοί” που πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας στο Ελληνικό στις 26-29 Ιανουαρίου 2018, σε κοινό εκθεσιακό χώρο – ομαδικό περίπτερο μαζί με επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19.00 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, στο Ελληνικό. Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσει ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Π.Δ.Ε Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ενώ την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, θα επισκεφθεί την έκθεση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Στο ομαδικό περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εκθέτουν τα προϊόντα τους 35 παραγωγοί από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

Δείτε επίσης εδώ

Φάρμακο «από ελαιόλαδο» πολλά υποσχόμενο για ορισμένους τύπους καρκίνου – Έρευνα αποκαλύπτει

Τα πολύτιμα συστατικά του ελαιολάδου αναδεικνύονται και στη φαρμακολογία, με ένα νέο σκεύασμα με ελαϊκό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *