Με σημείο αναφοράς τη βρώσιμη ελιά και τα προβλήματα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα λόγω της μεγάλης ακαρπίας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας καλεί όλους τους ελαιοπαραγωγούς της χώρας να συμμετάσχουν στην πανελλήνια σύσκεψη-συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στη Σκάλα Αταλάντης.

Οι παραγωγοί κάνουν λόγο για μεγάλη απώλεια, «που, μόνο για τον Νομό Φθιώτιδας, ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ και θα επηρεάσει σημαντικά την τοπική οικονομία». Σύμφωνα με στελέχη της Ομοσπονδίας, η περιοχή της Φθιώτιδας επιλέχθηκε λόγω του μεγάλου ποσοστού παραγωγής σε βρώσιμη ελιά, καθώς καλύπτει πανελλαδικά το 50%.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη συνάντηση είναι το υψηλό κόστος παραγωγής, οι τιμές, οι οποίες προσεγγίζουν επίπεδα ακόμη και κάτω του κόστους παραγωγής, η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί στην υλοποίησή της. Επίσης, οι παραγωγοί θα εκτιμήσουν τη συνολικότερη κατάσταση, ώστε να διαμορφώσουν πλαίσιο αιτημάτων που θα δίνει λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα στελέχη της Ομοσπονδίας.