Τετάρτη , 28 Φεβρουαρίου 2024

Με Stage V κινητήρες και εξειδικευμένες τεχνολογίες οι ανανεωμένοι ελκυστήρες Rex3 F της Landini

Οι νέοι ελκυστήρες της Landini της Σειράς Rex3 F αποδίδουν 55, 68 και 75 ίππους από κινητήρες νέας γενιάς, με το υδραυλικό σύστημα που ενσωματώνουν να είναι ανεπτυγμένο ειδικά για επαγγελματίες αγρότες που εργάζονται σε αμπελώνες και οπωρώνες.

Η Landini κρατά ψηλά το ενδιαφέρον των επαγγελματιών που εργάζονται σε χωράφια με στενά περάσματα, όπως είναι οι αμπελώνες και οι οπωρώνες, αναβαθμίζοντας σημαντικά τη Σειρά Rex3 F των εξειδικευμένων ελκυστήρων της.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα νέα Rex3 F έρχονται με νέους κινητήρες Stage V, καινοτόμα τεχνολογικά συστήματα, ένα επανασχεδιασμένο καπό και με χαμηλού προφίλ καμπίνες. Η Σειρά Rex3 F περιλαμβάνει τρία μοντέλα, το καθένα εφοδιασμένο με τετρακύλινδρους κινητήρες 2,5 λίτρων 55, 68 και 75 ίππων. Η αύξηση ροπής είναι 50, 45 και 32% αντίστοιχα με την Landini να αναφέρει ότι οι στροφές στον κινητήρα ελέγχονται μέσω του κουμπιού Engine Memo Switch, σύστημα το οποίο προσαρμόζει αστραπιαία τον τρόπο λειτουργίας του ελκυστήρα ανάλογα με την εκάστοτε εργασία. Επίσης, το ντεπόζιτο πετρελαίου φιλοξενεί 50 λίτρα εξασφαλίζοντας αυτονομία καθ ‘όλη τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας.

Σύμφωνα με την Landini, τα κύρια πλεονεκτήματα της νέας Σειράς Rex3 F είναι οι συμπαγείς διαστάσεις του, κάτι σημαντικό για τον προορισμό που έχουν τέτοιου είδους μηχανήματα. Πιο συγκεκριμένα, το μεταξόνιο των Rex 3 F είναι 1.950 χιλιοστά ενώ η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος 213 χιλιοστά. Το πλάτος του μηχανήματος κυμαίνεται από 1350 έως 1617 χιλιοστά, με το ελάχιστο ύψος του πατώματος του τιμονιού στις εκδόσεις χωρίς καμπίνα να είναι 1256 χιλιοστά. Το βάρος των συγκεκριμών μοντέλων είναι 2200 κιλά, χωρίς αντίβαρο.

Η προαιρετική καμπίνα χαμηλού προφίλ έχει πλάτος 1,16 μέτρα, αυτο-υποστηριζόμενη αρχιτεκτονινή και ύψος 1,87 μέτρα. Το τιμόνι μπορεί να κινηθεί κάθετα, υπάρχει ένα ταμπλό πολλαπλών λειτουργιών, κλιματισμός και μια προαιρετική κάμερα οπισθοπορείας ενώ στο κεντρικό πάτωμα δεν υπάρχουν μοχλοί. Η Landini μάς λέει μάλιστα ότι η καμπίνα προσφέρει πολύ καλή ορατότητα κατά τη διάρκεια πλευρικών ελιγμών, σε εδάφη με απότομες πλαγιές αλλά και κατά την εργασία σε θερμοκήπια.

Ο μπροστινός συνδέσμος των Rex 3 F έχει μέγιστη ικανότητα φόρτωσης 1000 κιλά και γεωμετρία η οποία αναπτύχθηκε ειδικά για την εγκατάσταση διαφόρων εργαελείων με κεντρική ανάρτηση. Ευέλικτο και εξατομικευμένο είναι και το υδραυλικό κύκλωμα που αναπτύχθηκε ειδικά για επαγγελματίες αγρότες που εργάζονται σε αμπελώνες και οπωρώνες και προσφέρει απόδοση 30 λίτρα/ λεπτό για σύστημα διεύθυνσης και 50 λίτρα/λεπτό για έως και 3 μονάδες ελέγχου. Υπάρχει επίσης η επιλογή εγκατάστασης υδραυλικής σύνδεσης στο μπροστινό μέρος για την υποστήριξη του πίσω υδραυλικού συστήματος ανύψωσης με τον μηχανικό έλεγχο ELS (εργονομικό σύστημα ανύψωσης) που διαθέτει αντικραδασμικό σύστημα και ικανότητα ανύψωσης 2700 κιλών.

Το κιβώτιο ταχυτήτων λειτουργεί με μηχανικά γρανάζια και προσφέρει 16/16 εμπρός και πίσω σε ένα εύρος ταχύτητας από 0,4 έως 40 χλμ./ώρα. Ο μπροστινός άξονας με ηλεκτροϋδραυλική αλλαγή ταχυτήτων είναι κατασκευασμένος από την Argo Tractors και έχει γωνία διεύθυνσης 55 °. Μια μικρή καινοτομία κουβαλούν και οι πίσω τροχοί 20 ιντσών (μοντέλα GE) και 24 ιντσών (μοντέλα F) που είναι εξοπλισμένοι με ειδικές ζάντες που έχουν αναπτυχθεί για να ελαχιστοποιούν τους κραδασμούς και έτσι να βελτιώνοτυν την άνεση κατά την οδήγηση στο δρόμο με αναρτημένα εργαλεία.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα νέα μοντέλα είναι συμβατά με το σύστημα διαχείρισης στόλου της Landini, το οποίο προσφέρει τεχνολογίες εξ αποστάσεως διαχείρισης και τη δυνατότητα απομακρυσμένης διάγνωσης. Αυτό το χαρακτηριστικό, φυσικά, εξοικονομεί χρόνο και αφήνει τον χειριστή να συνεχίσει να δουλεύει στο χωράφι, ενώ το τμήμα εξυπηρέτησης «διαβάζει» τον ελκυστήρα του

Βασίλης Σοφός

πηγη Agronews

Δείτε επίσης εδώ

Φάρμακο «από ελαιόλαδο» πολλά υποσχόμενο για ορισμένους τύπους καρκίνου – Έρευνα αποκαλύπτει

Τα πολύτιμα συστατικά του ελαιολάδου αναδεικνύονται και στη φαρμακολογία, με ένα νέο σκεύασμα με ελαϊκό …