Κακοκαιρία Daniel: Δήμος στη Μεσσηνία καλεί τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας να δουλέψουν ως εργάτες γης

Η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις με ορισμένους να λένε πως πρόκειται για προσπάθεια να καλυφθεί η έλλειψη εργατικών χεριών στην περιοχή

thessalia_plimmires

Με μια πρωτοφανή ιδέα, ο δήμος Πύλου-Νέστορος απευθύνεται στους κατοίκους της Θεσσαλίας, καλώντας τους να μεταβούν στην Μεσσηνία και να εργαστούν ως εργάτες γης, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Ο Ηλίας Κανάκης, αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος υπέγραψε επίσημο χαρτί του δήμου απευθυνόμενος στους δήμους της Θεσσαλίας καλώντας τους πληγέντες οι οποίοι θρηνούν συγγενείς, φίλους και περιουσίες να πάνε για εργάτες γης για λίγο στην περιοχή μιλώντας μάλιστα και για δωρεάν σίτιση, όπου είναι δυνατόν.

Δείτε το έγγραφο:

eggrafo-1

Η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις με ορισμένους να λένε πως πρόκειται για προσπάθεια να καλυφθεί η έλλειψη εργατικών χεριών στην περιοχή, όπως και το ότι αποτελεί μία «άκομψη» κίνηση απέναντι σε ανθρώπους που έχουν χάσει το βιος τους.

Ο Ηλίας Κανάκης, μίλησε στο OPEN το πρωί της Παρασκευής λέγοντας πως πρόκειται για μία κίνηση αλληλεγγύης προς τους πληγέντες. Όπως είπε, η αφορμή για την συγκεκριμένη κίνηση είναι πως πρέπει να δίνονται αξιοπρεπείς λύσεις σε εργάτες και καλλιεργητές. «Υπάρχει πολύς κόσμος που ακόμα και μέσω Facebook ζητούν δουλειά. Εμείς προσφέρουμε σίτιση και διανομή σε αυτούς τους ανθρώπους για να εργαστούν και να μην αναγκαστούν να φύγουν από τη χώρα μας. Είναι ένα πραγματικό κάλεσμα», λέει.

Δείτε βίντεο:

twitter sharing button
print sharing button

Δείτε επίσης εδώ

Αν δεν είχαν ανέβει οι τιμές, ο κόσμος θα είχε ξεμείνει από ελαιόλαδο από τον Ιούνιο

Με το βλέμμα εστιασμένο στο παρόν και το μέλλον του ελαιοκομικού τομέα και επίκεντρο το …