Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024

Δευτέρα 15 Μαΐου αρχίζει η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ, εντός της εβδομάδας πολλά υπόλοιπα πληρωμών

Η προσεχής Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, έχει προγραμματισθεί ως εναρκτήρια ημέρα για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2023, με το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών να έχει ενταθεί και να θέλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ να προβαίνει ακόμα και σε απονενοημένες κινήσεις προκειμένου να σώσει τα προσχήματα μέχρι τις εκλογές.

Γιάννης Πανάγος

Με όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τα συστήματα θα λειτουργήσουν και δεν θα υπάρξουν καινούργια black out, ωστόσο, αυτό το οποίο φαίνεται να έχει συμφωνηθεί μεταξύ των συνδαιτυμόνων, είναι να έχει ανέβει η δήλωση στο gov.gr και να μπορούν σιγά – σιγά τα ΚΥΔ να κάνουν τη δουλειά τους. Ήδη για το σκοπό αυτό η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ζητήσει από τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων να συμπληρώσουν τη φόρμα για την ανανέωση της πιστοποίησής τους.

Εν τω μεταξύ, οι πληροφορίες θέλουν τα τελευταία 24ωρα να έχουν μαζευτεί πολλοί στη Δομοκού 5 όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να παράσχουν την τεχνογνωσία τους και να απαλλάξουν τη διοίκηση του οργανισμού από το άγος του κακοπληρωτή που τη συνοδεύει τον τελευταίο καιρό.

Μ’ αυτή την έννοια είναι πολύ πιθανό τις επόμενες τρεις μέρες και μέχρι την Παρασκευή 12 Μαΐου να έχουν προχωρήσει αρκετά από τα καθυστερούμενα και τις διορθωτικές πληρωμές που ταλαιπωρούν εδώ και μήνες τους αγρότες. Ειδικότερα, αυτές αφορούν σε:

  1. Εκκρεµότητες συνδεδεµένων

Εκτός από τους βοοτρόφους που έµειναν εκτός, λόγω αναντιστοιχίας των στοιχείων της Κτηνιατρικής Βάσης στις καταχωρίσεις ενωτίων, που περιµένουν µια διορθωτική πίστωση, από τις συνδεδεµένες φυτικής, απλήρωτοι είναι οι παραγωγοί τεύτλων, σπόρων σποράς και σηροτροφίας. Όσον αφορά τα ζαχαρότευτλα έχει εκδοθεί η απόφαση µε το ύψος της ενίσχυσης στα 80 ευρώ το στρέµµα, ενώ για τα άλλα δύο προϊόντα δεν υπάρχει ΚΥΑ. Υπενθυµίζεται ότι πέρυσι οι παραγωγοί έλαβαν 35,5 ευρώ το στρέµµα για τους σπόρους σποράς και 308 ευρώ ανά κουτί για τη σηροτροφία.

  1. Περσινά υπόλοιπα

Στις εκκρεµότητες που …. σέρνονται εδώ και αρκετό καιρό είναι και µία συµπληρωµατική πληρωµή της περσινής ενιαίας ενίσχυσης και της προκαταβολής των Βιολογικών για τα οποία δεν έχουν ακόµα ολοκληρωθεί οι σχετικές διασταυρώσεις των αρχείων µε τα αντίστοιχα της ΑΑ∆Ε.

πηγη 

Δείτε επίσης εδώ

Ενημέρωση για το «Xylella fastidiosa» στην Κυνουρία

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή …